Lajarín a la Gorra Frígia

Hem anat (Min & Cañete, 08.08.2009) a fer la ‘Fernando Lajarín’, fugint de la solana i la calor.

Una via de tall clàssic, amb tirada inicial d’artifo (A1, no “Ae” ni altres disfresses), negociable en lliure a passos aïllats (bé, també pots fer A0, però potser acabis emportant-te alguna peça a casa, com a record). Fer la tirada tota en lliure (6a?), a més de quedar fora del meu abast, pot resultar exposat: les assegurances són burins amb xapa fixa, que no és el millor escenari per si
tens un ensurt. Si vols xapar-lo tot calen 14 exprés (13 a l’A1 i una més)

La segona tirada (diagonal cap a la dreta) te poques assegurances, però no en calen més (de fet costen de trobar, pintades d’un verd que ha envellit malament). La reunió: com l’anterior i com la següent, amb equipació deficient: material d’alumini previst per a equipacions d’espeleo combinat amb burins de xapa fixa.

lajarin2

La tercera: “más de lo mismo”. La quarta: uns metres entre llastres de sonoritat inquiertant i textura més aviat mediocre i arribes al bosquet on s’ajunten diverses vies; fas reunió en un arbre (3 metres a l’esquerra de la reunió de la ‘Tió Gros’, xapes grogues).

A la cinquena tirada l’ha sortit un bolet: algú ha plantat un bolt, suposo que per agafar-se en comptes de fer servir l’arbre per guanyar alçada: un detall commovedor que evidència una preocupació per la salut de l’arbre. Aquesta tirada és la més maca de la via, que ja s’acaba: per comoditat de cordes es fa reunió en un arbre uns metres per sota del cim, del qual et separa una breu grimpadeta.

 Una ressenya possible
Una ressenya possible

M’he quedat amb l’idea de tornar i fer una combinació Tió Gros – Lajarín: t’estalvies l’artifo ( … o el 6a mal equipat) i t’estalvies la darrera tirada de la Tió (que, malgrat els primers 3-4 metres de 6ª/A0, no és exactament una tirada atractiva).

pedraforca-sur-diagonal-005

pedraforca-sur-diagonal-005

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s